Lansările de carte ale Editurii Eikon la Salonul de Carte Bookfest Tîrgu Mureș/8-11 septembrie 2016

Vineri- 09 septembrie
18:3019:00EDITURA EIKON

Lansare de carte: „Dialog cu textul liric”, coordonat de Bogdan Rațiu.

Invitați: Bogdan Rațiu, Gabriela Iliescu, Dănuț Lung, Raluca Marian, Cristina Matei, Nagy Judith, Doina Pocan, Aurora Stănescu, Szoverfi Judit și Claudia Șopterean.
Moderator: Valentin Ajder.

19:0019:30EDITURA EIKON

Lansări de carte: „Băștinașul”, de Petru Istrate; „Migrații”, de Laurențiu Orășanu; „Frontul de acasă – Propagandă, atitudini și curente de opinie în România primului război mondial”, de Radu Tudorancea; „Estetica (vol. I)”, de Edgar Papu, ediție îngrijită de Vlad Pappu.

Invitați: Bogdan Rațiu, Christian Crăciun și Petru Istrate
Moderator: Valentin Ajder.

19:3020:00EDITURA EIKON

Lansări de carte: „Petru Ursache. Mic tratat de estetică teologică”, cu o prefață de Gheorghe Grigurcu și o postfață de Paul Aretzu, ilustrații de Ștefan Arteni, ediție îngrijită de Magda Ursache; „Petru Ursache, monografie”, de Iordan Datcu; „Când vin vulturii” și „Întoarcerea lupilor”, de Hans Bergel; „Clipa de grație”, de Mihaela Malea Stroe.

Prezintă: Christian Crăciun și Valentin Ajder.

20:0020:30EDITURA EIKON

Lansări de carte: „Mituri și simboluri biblice în poezia românească neomodernistă”, de Daniela Varvara; „Ziua Fiului Omului”, versuri, antologie de autor, de Dan Damaschin; „Timpul splendorii”, de Andreea Nanu.

Prezintă: Christian Crăciun și Valentin Ajder.

20:3021:00EDITURA EIKON

Lansarea volumelor „Trilogia lui Theophil Magus. Calea și adevărul și viața” și „Cămașa de forță”, de Leonard Oprea.

Prezintă: Christian Crăciun, Leonard Oprea, Valentin Ajder.

Sâmbătă, 10 septembrie

18:0019:00EDITURA EIKON

Lansări de carte: „Plotin: despre frumos și Plotin: despre nemurirea sufletului”, traducere din greacă și interpretare de Dan Tomuleț; „Mircea Vulcănescu – o microistorie a interbelicului românesc”, de Ionuț Butoi; „România dincolo de trecut. Eseu despre experiența servituții”, de Mihai Gheorghiu; „Pavese, omul jignit”, de Vianu Mureșan; „Clipa de grație”, de Mihaela Malea Stroe.

Invitați: Christian Crăciun, Leonard Oprea, Vianu Mureșan și Mihaela Malea Stroe.
Moderator: Valentin Ajder.

19:0019:30EDITURA EIKON

Lansări de carte: „O antropologie mistică. Introducere în gândirea Părintelui Stăniloae” și „Experienţa religioasă în gândirea lui Dumitru Stăniloae”, de Sandu Frunză; „Adevăratul Cioran”, de Calinic Argeșeanul; „Spiritualismul rus în secolul XX”, de Ivan Ivlampie.

Prezintă: Christian Crăciun, Leonard Oprea, Vianu Mureșan și Valentin Ajder.

19:3020:00EDITURA EIKON

Lansări de carte: „Enciclopedia familiilor nobile maramureșene de origine română/ The Encyclopedia of Noble Families of a Romanian Origin in Maramureș County”, ediție îngrijită de Ion și Livia Piso, traducere în engleză de Ligia Tomoiagă; „Cetăţi medievale din sudul Transilvaniei – Zece trasee culturale”, de Arne Franke, traducere de Simona Mihalache; „«Lectio incerta», cronici literare”, de Christian Crăciun; „Nebunul lui Dumnezeu”, de Vianu Mureșan.
Prezintă: Christian Crăciun, Leonard Oprea, Vianu Mureșan și Valentin Ajder.

Lansarea noilor volume din colecția „Arhiva Rugului Aprins”, coordonată de Marius Vasileanu: „De la Antim la Pocrov – Mărturii”, de Vasile Vasilachi; „Comentarii la Evanghelia după Ioan”, de Ștefan Todirașcu, prefață de Horia Ion Groza; „Chipul rugului aprins”, de Carmen Ciornea.
Prezintă: Christian Crăciun și Valentin Ajder.

20:0020:30EDITURA EIKON

Lansări de carte: „Ucronia eminesciană – Eseu despre timp și imagine în Memento Mori”, de Christian Crăciun; „Mihai Eminescu. Eternal Longing, Impossible Love – Eternul Dor, Imposibila Iubire”, traducere în engleză de Adrian George Sahlean; „CAVALERISM, PASIUNE, FANATISM. O istorie politică și culturală a Franței secolului al XVI-lea” și „MISTERUL DON JUAN. O iubire în Secolul de Aur”, de Corneliu Șenchea.

Lansarea volumului „EXPERIMENTUL PITEȘTI. Spălarea creierului și reeducarea prin tortură în România comunistă. Mărturia personală și știinţifică a unui supravieţuitor/ PITEȘTI EXPERIMENT Brainwashing and Re-education through Torture in Communist Romania The Personal and Scientific Testimony of a Survivor”, de Dr. Nicu Ioniţă, traducere în engleză de Dr. Valentin Suciu.

Lansarea volumului „Spassk 99. O istorie a prizonierilor de război români din Kazahstan în documente”, de Nurlan Dulatbekov, Octavian Țîcu și Silviu Miloiu.

Invitați: Christian Crăciun, Leonard Oprea, Dr. Valentin Suciu și Vianu Mureşan.
Moderator: Valentin Ajder.

20:3021:00EDITURA EIKON

Lansări de carte: „Dincolo de aşteptare. Dialog în larg”, de Monica Pillat și Radu Ciobanu; „PĂRĂSEȘTE-MĂ!”, de Magda Marin; „Capricii pe teme de basm”, de Mariana Neț; „Mălini” și „Departe de Troia”, de Eduard Dorneanu; „Birlic – tăvălugul râsului eclatant, tordantă năvalnică molipsitoare veselie la scenă, când la trap, când la galop…”, de Gaby Michailescu; „Trixy Checais – Cartografia zborului”, de Gina Șerbănescu.

Prezintă: Christian Crăciun și Valentin Ajder.