Îndemn la Credință

Îndemn la Credință

Postul Nașterii Domnului/Mălini/11 Decembrie/2017

Cei trei Crai de la Răsărit au plecat din nou pe Sfântă Cărare. Sunt călăuziți de Lumină Curată și de Semnele pe care Îngerii le lasă în Calea celor neosteniți în a căuta pe Cel Veșnic Viu. Curând se vor închina în fața Pruncului, iar Cerurile se vor deschide . .
În fiecare an, vă îndemn ca măcar în perioada Postului Nașterii Domnului, să fiți generoși. Nu la faptul că ați putea dărui hainele și lucrurile care vă prisosesc, mă gândesc. E și acesta un gest frumos, dar există și o altfel de generozitate. Vă îndemn să donați sânge, să îngrijiți un mormânt părăsit, să trimiteți un ban într-un plic nesemnat unui orfan sau să dăruiți cât puteți unui locaș de cult. Să faceți asta fără să afle nimeni, să fie o Taină împărtășită doar Domnului .Scris este în Sfânta Evanghelie după Matei :,, ,,Deci, când faci milostenie, nu trâmbiţa înaintea ta, cum fac făţarnicii în sinagogi şi pe uliţe, ca să fie slăviţi de oameni; adevărat grăiesc vouă: şi-au luat plata lor.” și ,, Tu însă, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta ta”. Dacă sângele vostru va ajuta un om aflat la ceas de cumpănă, Domnul se va bucura și va spori moștenirea voastră din Ceruri. Dacă veți îngriji un mormânt părăsit, dacă veți ajuta un orfan ori un locaș de cult, Domnul va pomeni numele voastre, dincolo de albastru, la Masa cea Mare, la care stă alături de cei Drepți. Și veșnică vă va fi bucuria, căci nu fața voastră dinspre Lume are importanță, ci liniștea Sufletului și Dragostea Creștină.
Cei trei Crai de la Răsărit au plecat din nou pe Sfânta Cărare. Lumina Sfântă îi călăuzește necontenit. Curând vom afla Vestea cea Mare. Curând . . .

Eduard Dorneanu
Mălini-11 Decembrie/2017